Bluegreen
EN
BLUEGREEN GROUP | 25.06.2023

Marine Donut: – Nå nærmer det seg!

Spenningen var til å ta og føle på da det gigantiske oppdrettsanlegget Marine Donut ble jekket opp og flyttet fra anleggskaia over på en lekter. Der skal vi gjøre siste finish, og forberede transport.

Det nederlandske firmaet Mammout har hatt ansvaret for sjøsettingen, i samarbeid med BOA. Det er et erfarent team som har sjøsatt mange tunge konstruksjoner, men dette er første gang konstruksjonen er laget av termoplast – et materiale som er mykere enn stål.

Det var derfor en viss spenning knyttet til operasjonen. Grunnforholdene ved kaia gjorde at Donuten først måtte traversere en liten lekter, og så over på den store lekteren som skal frakte oppdrettsanlegget til Molde. Der skal kunden SalMar benytte den til oppdrettslaks.

– Det er klart det var spennende, sier Nils Johan Tufte, adm.dir i Bluegreen, tydelig stolt og lettet da Marine Donut til slutt lå trygt på plass på lekteren.

Familie, venner og andre skuelystne hadde samlet seg på kaia for å overvære den spennende hendelsen. Kona til Nils Johan, Marianne, var en av dem:

– Kanskje jeg kommer til å se ham litt mer hjemme nå fremover, ler hun, og legger til: – Men jeg tror ikke det. Han har alltid mange prosjekter på gang!