Bluegreen
EN

Vannkummer i PE – 100 % tette, holdbare og gjenvinnbare

Få pris på kun 15 minutter

Send dine spesifikasjoner på PE-kum på epost til Kristoffer Rønning, og han sender deg pristilbud innen kun 15 minutter.* *Innenfor arbeidstiden.

Tradisjonelt har vannkummer blitt laget i betong, en løsning som ikke er helt tett. I kystkommuner opplever man at sjøvann trenger inn ved flo, og på steder med høy grunnvannstand lekker grunnvannet inn i kummen. Når vann trenger inn i kummen fører det til at armatur utsettes for korrosjon. Det er også uheldig med tanke på HMS at operatøren i nedstigningskummen står med vann opp til knærne.

PE-kum hindrer lekkasje

Løsningen er enkel: Vannkum i PE. Det er et 100 % vanntett materiale og alle skjøter og overganger sveises helt tette. Kummen har en helsveiset bunnplate og alle rørstusser er montert på ventilkryss og trykket ut gjennom kumvegg, for deretter å bli sveiset både på inn- og utsiden av kumveggen. Dersom man ønsker å gjøre endringer etter installasjon, er det fullt mulig å sveise inn avstikkere eller gjøre andre endringer, uten at det påvirker tettheten eller kvaliteten i noen grad. Det gjør PE til et svært fleksibelt valg. Alle våre kummer blir tegnet og beregnet i egen designavdeling.

100 års levetid

I følge Norsk Vannbransje skal nye VA-prosjekter holde i minst 100 år. Det krever at vannkummene også har en levetid på 100 år, noe PE-kummene har. Når kummen skal avhendes kan PE-materialet gjenvinnes. Det gjør våre vannkummer til en svær bærekraftig løsning.

I henhold til VA Miljøblad 112

Alle våre vannkummer tilfredsstiller alle krav som spesifiseres i VA Miljøblad 112. Der står det blant annet at det skal være mulig å skifte deler, montere stengeventil for ledningsstreg samt drenere. Det er lagt til rette for å ta ut spylevann og drenere ledninger, montere luftventil, montere brannventil og foreta desinfeksjon. I våre kummer er det også mulig å ta ut vannprøver, måle trykk, montere eventuelle stikkledninger og føre inn renseplugg.

Skreddersøm

Det er på vårt verksted i Skien at vannkummene blir produsert. Verkstedet har moderne og effektivt utstyr, med dyktige og løsningsorienterte fagarbeidere. Enhver vannkum skreddersys det spesifikke prosjektet.

– Vi mottar som regel spesifikasjoner fra entreprenøren og lager arbeidstegninger basert på disse, forklarer verkstedsformann Kristoffer Rønning. – Kummene har ofte en diameter på mellom 1200 og 3000 mm, mens høyden varierer fra 1,5 til 3-4 meter. Alt er mulig!

Les mer: Skreddersøm og spesialdesign

Kjøresterke

Der kummen skal ligge under en trafikkert vei må den tåle tung overflatelast.

– Mange ser på plast som et mykt materiale, så vi får ofte spørsmål om PE-kummen tåler trafikklast, sier Rønning. – Vi har derfor gjennomført en test for å få dokumentasjon på akkurat dette. Testen viste at PE-kummene er tåler godt trafikklast og er kjøresterke.

Kort leveringstid

Til tross for skreddersøm har Bluegreen kort leveringstid på kummene:

– Vi leverer som regel vannkummene 2-4 uker etter at bestillingen kommer. Det er svært bra i dagens marked, sier Rønning.

Fakta om våre PE-kummer

Få pristilbud på PE-kum etter dine spesifikasjoner på kun 15 minutter*! Send epost til Kristoffer Rønning.

*Innenfor arbeidstiden.

Kristoffer Rønning

Verkstedsformann

Email E-post

Phone 91 11 29 47

Relatert innhold