Bluegreen
EN
 

Røranlegg

Vi sveiser og installerer PE/PP prosessrør, bunnledninger, sjøledninger og totalløsninger i termoplast til prosessanlegg i industrien, energisentraler, karbonfangstanlegg og annen infrastruktur.

I mange prosessanlegg i industrien og energisentraler, er rør og rørdeler i termoplast nødvendig. Ofte skyldes det at væsken i røret er korrosiv, noe termoplast er svært bestandig mot. Termoplast er også lettere og billigere enn blant annet syrefast stål.

Rørinstallasjon, sammenstilling og rørsveising

Bluegreen har ekspertise på komplette rørleveranser av såkalt "non-metallic piping" – rørinstallasjon, sammenstilling og sveising av prosessrør i plast som PE, HDPE og PP. Våre plastsveisere og industrirørleggere har jobbet med infrastrukturen til alt fra store karbonfangsanlegg, som CCS-anlegget til Heidelberg i Brevik, til mindre energisentraler og landbaserte oppdrettsanlegg.

Vi har gode erfaringer med Bluegreen. De er flinke til å snu seg rundt, er løsningsorienterte og dyktige fagfolk.

Karl Kristian Bjørnland, Package Responsible Buyer i Aker Solutions

Vi kan også utføre mindre prosjekteringsarbeid, og kan involveres i både helt nye anlegg og ombygging eller rehabilitering av eksisterende anlegg.

Prosessrør, sjøledninger og prefabrikerte rørdeler

Vi installerer og sveiser prosessrør, bunnledninger og sjøledninger. Det siste gjennomføres i samarbeid med Dykkerteknikk. Vår plastverksted leverer prefabrikerte rørdeler og elementer i termoplast, samt vannkummer i PE.

Vårt veletablerte nettverk av samarbeidspartnere gjør at vi kan dekke de fleste løsninger og behov.

Fordeler ved å benytte prosessrør i termoplast

  1. Lav vekt: Termoplastrør er vanligvis lettere enn syrefast stål, noe som gjør dem lettere å håndtere og installere.

  2. Korrosjonsbestandighet: Termoplastmaterialer som PE og PP er svært motstandsdyktige mot korrosjon fra aggressive kjemikalier og væsker.

  3. Lav pris: Sammenlignet med syrefast stål er prosessrør i termoplast ofte rimeligere å kjøpe og installere.

  4. God kjemisk motstand: Termoplastmaterialer kan være motstandsdyktige mot et bredt spekter av kjemikalier, avhengig av materialetype og spesifikke krav.

  5. God isolasjon: Prosessrør i PE og PP har gode isolasjonsegenskaper, som kan være gunstig for visse applikasjoner.

Våre løsninger

Engineering

Vi utvikler, designer og dimensjonerer konstruksjoner og infrastruktur i termoplast med fokus på bærekraftige løsninger. Alle arbeider blir grundig dokumentert etter gjeldende standarder og kundens krav. Vi har spesialkompetanse på utvikling og dokumentasjon av sveiseprosedyrer.

Innkjøp

Vi har et stort, verdensomspennede nettverk av termoplastprodusenter. Vi vet hva vi skal ha og vi vet hvor vi får det til de beste betingelsene. Til kundens beste både med tanke på tid, kvalitet og kostnader.

Prefabrikasjon

Vi bygger deler og konstruksjoner i vårt prefabverksted for enkel montasje på site. Vi disponerer også et eget produksjonsområde ved sjø for frakt på båt eller lekter, når dette ikke lar seg gjøre på vei.

Les mer: Prefabrikasjon og skreddersøm

Rørinstallasjon

Vi har sveisemaskiner og spesialutstyr for kvalitetsmessig og effektiv montasje på site. Vi sveiser også for andre entreprenører. Noe av vårt utstyr er spesielt velegnet for rør og platekonstruksjoner. Våre McElroy sveisemaskiner har tilleggsutstyr som polyhorse for skånsom og effektiv installasjon av rør ute i felt. Disse har også datadokumentasjon av sveisene og opererers av minimalt med personell grunnet høy automatiseringsgrad.

Les mer: McElroy Sveisemaskiner

Hvorfor velge Bluegreen

Vi samarbeider med teknologileverandører om å utvikle, bygge og installere innovative og bærekraftige løsninger i termoplast.
One stop-shop. Vi kan leverer fra A til Å på ditt prosjekt, enten alene eller via vårt etablerte nettverk av dyktige og pålitelige samarbeidspartnere.
Rask respons. Vi er sultne og kundeorienterte. Vi har evne til å oppskalere raskt når det behøves for å levere på et prosjekt.
Vi har verdensledende ekspertise på sveising i termoplast.
Vi gjør installasjon på site, over hele verden.
Vi leverer engineering og dimensjonering.
Eget prefabverksted med enkel tilgang til havn.

Bård Bergan

Kalkulatør / Prosjektingeniør

Email E-post

Phone 48 04 66 07

Relatert innhold