Bluegreen
EN
BLUEGREEN GROUP | 16.03.2022

FiiZK // Inntaksrør til lukket merd

Kompetansemiljøet FiiZK har engasjert Bluegreen for å levere inntaksrør til en innovativ lukket merd. Vår erfaring, sertifiserte sveisere og styringssystemer var avgjørende for at vi vant jobben.

FiiZK er et kompetansemiljø som kombinerer industriell erfaring med akademisk formalkompetanse innen biologi, økonomi, oppdrett, kybernetikk og programmering. Målet er å bidra til å videreutvikle oppdrettsindustrien. FiiZK har blant annet utviklet Certus 15000, en innovativ lukket merd.

Merden er blant annet utformet med en kraftig industriell PVC-duk som lukker produksjonsvolumet, og fire uavhengige sjøvannsinntak henter rikelige mengder vann fra under lusebeltet og setter det i strøm i merden.

Certus 15000 er markedets mest solgte lukket merd. I forbindelse med en leveranse til Færøyene ble Bluegreen engasjert for å levere inntaksrørene. De 20 meter lange rørene blir prefabrikkert i vår produksjonshall på dypvannskaia i Bamble, etter Fiizk sine tegninger.

– Anlegget skal sertifiseres etter NS9415, så vi er avhengig av en leverandør med dokumentert kvalifisert personell, forteller Steffen Silden Langelo, innkjøpssjef i Fiizk. – Bluegreen har sertifiserte sveisere med betydelig relevant erfaring, og kunne i tillegg garantere oss rask levering til en konkurransedyktig pris.

Når rørene er ferdige skal de shippes fra kaia i Bamble og videre til Færøyene for montering på merden.

Bård Bergan

Kalkulatør / Prosjektingeniør

Email E-post

Phone 48 04 66 07