Bluegreen
EN
BLUEGREEN GROUP | 7.07.2023

Marine Donut: – Nå er den på vei!

Fredag ettermiddag tok Marine Donut fatt på ferden fra Bamble til Romsdalsfjorden, en strekning på hele 510 nautiske mil.

Folk som bor langs Frierfjorden er vant til store skip, men det er ikke hverdagskost å se verdens største smultring seile forbi.

For i ettermiddag startet nemlig Marine Donut på ferden mot Romsdalsfjorden, en strekning på hele 510 nautiske mil. Det er ingen liten operasjon å slepe en plastkonstruksjon på over 600 tonn, men med BOA på laget, har alt gått etter planene (nesten).

– Vi ble bare 3 timer forsinket i morges, det må vi si oss fornøyde med, sier Sondre Thorsen, driftssjef og ansvarlig for utskipingen av Donuten. – Det er ingen som har det travelt på så store operasjoner.

Nå er Donuten "utaskjærs", som man sier i Bamble, og forventet ankomst i Romsdalsfjorden er i løpet av mandagen, avhengig av vær og vind - og ikke minst bølgehøyder.

Vel fremme skal vår kunde SalMar, en av verdens største fiskeoppdrettere, fylle den med 200 000 laks på 2,5 kg. De skal få svømme rundt i strømmen i "smultringen" til de er 5,5 kg - altså matfisk.

– Det er nå moroa virkelig begynner, sier Nils Johan Tufte, adm.dir i Bluegreen. – Det er nå vi får verifisert hypotesene om at Marine Donut gir god fiskehelse, premium fiskekvalitet – og god lønnsomhet til oppdretteren.

Foto: Droneinfo

Nils-Johan Tufte

Partner / CEO

Email E-post

Phone 48 30 48 35