Bluegreen
EN
BLUEGREEN GROUP | 4.12.2024

Ny kontrakt: Prosessrørinstallasjon for Pure Salmon

Bluegreen har sikret en ny, betydelig kontrakt for installasjon av prosessrør ved Grieg Seafoods nye postsmoltanlegg i Adamselv, Finnmark.

Prosjektet omfatter prosessrør i PE over bakken, inn i bygget, rundt oppdrettskarene og i selve hjertet av anlegget – RAS-systemet (resirkulerende akvakultursystem). Arbeidet vil gå over 10 måneder, med pluss/minus seks personer fra Bluegreen på stedet fra mars 2025, parallelt med vår pågående lining av fiskekarene. Vi skal også installere ventiler.

Det er Pure Salmon Technology som leverer prosjektet til Grieg Seafood, og dette er Bluegreens første større leveranse til dem.

Les mer: Landbasert oppdrett - ny jobb for Grieg Seafood.

– Vi gleder oss veldig til å komme i gang og bidra til et så fremtidsrettet anlegg og takker Pure Salmon for tilliten, sier Bård Bergan, kalkulatør i Bluegreen. – Dette prosjektet ligner på tidligere jobber vi har gjort, som på Sande Settefisk for Sterner, og vi er godt forberedt på oppgavene som venter oss.

Pure Salmon: Prioriterer aktører med høy kompetanse og dokumenterte resultater

Prosjektleder hos Pure Salmon Technology, Øyvind Myklebust, ser også frem til samarbeidet med Bluegreen:

– Vi er glade for å ha Bluegreen med som samarbeidspartner på dette prosjektet, sier Myklebust.

“ Når vi velger samarbeidspartnere, prioriterer vi aktører med høy kompetanse og dokumenterte resultater. Bluegreens ekspertise på prosessrør og prefab-løsninger gir oss trygghet for at dette anlegget vil møte Grieg Seafoods strenge krav til kvalitet, effektivitet og bærekraft. Øyvind Myklebust, Pure Salmon Technology

Et av verdens mest avanserte postsmoltanlegg

Bluegreen har allerede levert betonggjennomføringer som er støpt inn i anlegget, og denne prefab-løsningen gir effektivitet og kvalitet i installasjonen. Med en totalinvestering på 1,1 milliarder kroner, vil anlegget i Adamselv bli et av verdens mest avanserte postsmoltanlegg.

– Bluegreen er stolte av å bidra til Grieg Seafoods visjon for en bærekraftig vekst i havbrukssektoren, avslutter Bergan.

Bård Bergan

Kalkulatør / Prosjektingeniør

Email E-post

Phone 48 04 66 07

Relatert innhold