Bluegreen
EN
BLUEGREEN GROUP | 28.05.2024

Landbasert oppdrett: Ny jobb for Grieg Seafood

Bluegreen er ansvarlig for lining av fiskekarene i Grieg Seafoods enorme landbaserte oppdrettsanlegg for postsmolt i Adamselv, Finnmark.

Oppdrettsanlegg for postsmolt forbedrer fiskevelferden

Det nye oppdrettsanlegget for postsmolt har en prislapp på 1,1 mrd kr. Det skal produsere 3000 tonn postsmolt fra 2026 og er tilknyttet Grieg Seafoods eksisterende smoltanlegg i Adamselv.

Et landbasert postsmoltanlegg betyr at en større del av produksjonssyklusen til fisken foregår på land, og at tiden fisken er i sjøanleggene reduseres. Fisken blir dermed mindre eksponert for sykdommer, lakselus og andre farer i sjøen. Både fiskevelferden og lusekontrollen blir bedre, skriver Greig Seafood i en pressemelding.

– Vi jobber mye med å forbedre fiskehelse, fiskevelferd og biologi. Post-smolt blir et viktig verktøy for å få til alle disse tingene. Målet vårt er å vokse og utvikle oss på en bærekraftig måte med lavere avtrykk, sier Vidar Aamo Nikolaisen, regiondirektør i Grieg Seafood Finnmark til Ilaks.

Les mer: Landbasert oppdrettsanlegg for Sande Settefisk ferdigstilt

Bluegreen ansvarlig for lining av fiskekar

Det landbaserte opprettsanlegget vil bestå av to postsmoltmoduler, hver modul med en kapasitet på 8.000 kg utfôring per dag og et karvolum på 9.200 m³. Pure Salmon Technology, ekspert på RAS-teknologi, er totalentreprenør på jobben.

Vi er engasjert av Overhalla Betong for å utføre lining av fiskekarene.

“ Vi velger samarbeide med Bluegreen på dette prosjektet på bakgrunn av det gode samarbeide vi har hatt på tidligere prosjekter, og på grunn av at Bluegreen er en proff og trygg aktør å forholde seg til når det kommer til slike komplekse anlegg. Odd Andre Devik Amdal, prosjektleder Overhalla Betong

– Vi er svært glade for å bli valgt som partner på dette banebrytende oppdrettsanlegget. Fiskevelferd og bærekraft er har vært fokusområder for oss helt siden oppstarten, og vi heier på alle tiltak og konsepter som reduserer tiden fisken eksponeres ute i sjø, sier Nils-Johan Tufte i Bluegreen.

De to postsmoltmodulene vil motta fisk fra Grieg Seafoods eksisterende anlegg på Adamselv, der smolten vil vokse fra 100 gram til 1.000 gram. Prosjektet har en byggetid på to år med planlagt utsetting av den første postsmolten i sjøen i 2026.

Illustrasjonsfoto: Pure Salmon

Nils-Johan Tufte

Partner / CEO

Email E-post

Phone 48 30 48 35

Relatert innhold