Bluegreen
EN
BLUEGREEN GROUP | 20.12.2023

SkatteFUNN: - To søknader godkjent

Med posisjon som en av verdens ledende aktører innen termoplast og spisskompetanse på bygging av flytende lukkede oppdrettsanlegg, er forskning og utvikling en strategisk viktig del av virksomheten vår. Vi er derfor svært glade for å motta beskjed om at to av våre prosjekter har fått godkjent SkatteFUNN over flere år.

Prosjekt 1: Produksjonslinje for byggeelementer i termoplast

Det ene prosjektet går ut på å utvikle en produksjonslinje for gjenvinnbare byggeelementer i termoplast. Dette er et meget viktig tiltak i vår satsing som verdens fremste leverandør av store flytende oppdrettskonstuksjoner.

– Vi skal utvikle et sveisesystem tilpasset konstruksjon av byggeelementer i termoplast og plastlinere, forklarer Matias Pedersen, konstruksjonsingeniør i Bluegreen.

Målet er at sveisesystemet skal kunne utføre operasjoner på halve tiden og med 20 % mindre defekter sammenlignet med dagens system. Vi ønsker også at det skal klare å sveise vinkler mellom 20 og 340 grader samt eliminere risiko for mekanisk stress, krypeffekt og vidninger i området rundt sveisesømmen.

– Effekten av en slik produksjonslinje vil være høyere kvalitet, på kortere tid. Det er gunstig for lommeboka, sier Pedersen.

Les mer: Skattefunn-prosjekt "Fusion revolution"

Prosjekt 2: Lukket oppdrettsanlegg i termoplast

Det andre innovasjonsprosjektet som har fått godkjent SkatteFUNN er lukket oppdrettsanlegg i termoplast.

– Vi har lært masse under byggingen av den første Marine Donut, sier Nils-Johan Tufte, adm.dir i Bluegreen. – Denne kunnskapen skal vi benytte til å videreutvikle de beste løsningene for å drive fiskeoppdrett i lukkede anlegg i sjø.

Oppdrettsanleggene skal egne seg til produksjon av både postsmolt og matfisk.

Les mer: Marine Donut, bærekraftig og lønnsom fiskeoppdrett

Viktig å investere i forskning og utvikling

For Bluegreen er investeringer i forskning og utvikling en viktig del av virksomheten.

– Vi er svært glade for å få godkjent disse to søknadene, sier Tufte fornøyd. – For å beholde posisjonen som en av de fremste i verden på termoplast, må vi bevise at vi hele tiden jobber for å utvikle ny kunnskap og nye produkter og produksjonsprosesser. Med godkjent SkatteFUNN på disse to prosjektene, har vi forutsigbarhet for utviklingsstøtte i tre år fremover.

– Det er viktig for vår satsing innenfor flytende lukkede oppdrettsanlegg. Målet vårt er å bli den foretrukne leverandøren når slik anlegg skal bygges, verden over.

Nils-Johan Tufte

Partner / CEO

Email E-post

Phone 48 30 48 35