Bluegreen
EN
BLUEGREEN GROUP | 31.01.2023

TracStar® iSeries: – En ny standard innen plastrørsveising

McElroy lanserer TracStar® spekket med automasjon og intelligens. Vi er først i Norge med den nye iSeries-sveisemaskinen.

Amerikanske McElroy er verdens ledende produsent av maskiner og utstyr til plastsveising. Vi har vært begeistret for sveisemaskinene, og i fjor ble vi også deres distributør på det skandinaviske markedet. 

Les mer: Vi blir McElroy-distributør

Innovasjon har vært en viktig driver for det familieeide selskapet med hovedkvarter i Tulsa, Oklahoma, helt siden oppstarten på 50-tallet. Da TracStar® ble lansert på slutten av 1990-tallet, var det den første selvgående, beltegående sveisemaskinen som kunne takle nesten ethvert terreng og som var selvforsynt med strøm. Nå lanserer de neste generasjon TracStar kalt TracStar® iSeries. 

Spekket med intelligent teknologi

Som navnet tilsier er iSeries spekket med intelligent teknologi:

McElroy i Norge for å gi opplæring

Vi fikk nylig levert vår første TracStar® iSeries, og i den forbindelse var to av McElroys representanter tilstede for å gi opplæring til sveiserne våre.

–  Vi reiser alltid ut når helt nye maskiner leveres, forteller Malcom Profit, som er Technical Service Engineer i McElroy. – Dette er avansert teknisk utstyr og det er viktig at operatørene lærer seg å bruke dem riktig, selv om brukervennligheten er ekstremt høy, legger han til.

Under Covid foregikk opplæringen digitalt, men Profit foretrekker å være fysisk tilstede. 

– Pandemien lærte oss å gjøre mye online, og vi arrangerer fortsatt mange webbaserte kurs. Men opplæring på helt nye maskiner er best “in real life”, sier den erfarne ingeniøren på en kald og vakker januardag ved Frierfjorden. 

Øker kvalitet, effektivitet og sikkerhet

Elg Ragnar Thunes, HR-sjef i Bluegreen, er fornøyd med både besøket og den nye McElroy-maskinen.

– Dette er fremtiden, sier han. – Med TracStar iSeries får vi får vi en fantastisk bra sveis, hver eneste gang, og en lettere og tryggere hverdag for sveiseren. 

Elg frykter ikke at de intelligente maskinene kommer til å gjøre fagarbeideren overflødig:

– Sveisekompetansen må være der. Operatøren må kunne faget for å plotte inn riktige innstillinger og følge opp arbeidet. 

Les mer: McElroy sveisemaskiner

Fra venstre: Malcom Profit, Technical Service Engineer i McElroy, Elg Ragnar Thunes, HR-sjef i Bluegreen og Alex Palaiologos, International Business Manager UK Region i McElroy.

Elg Ragnar Thunes

Partner / HMSK- og HR-leder

Email E-post

Phone 40 40 82 93