Bluegreen
EN
BLUEGREEN GROUP | 5.10.2023

Bluegreen Canada: Godkjenning for å bygge Marine Donut i Newfoundland og Labrador.

Provinsen Newfoundland og Labrador på Canadas østkyst har gitt oss miljøgodkjenning for å bygge Marine Donut. Byggingen er planlagt å starte til våren.

Newfoundland and Labrador er Canadas ledende region for oppdrett av atlantisk laks. Næringen gir mange viktige lokale jobber i kystsamfunnene. Men, som alle andre steder i verden, står industrien overfor utfordringer knyttet til lakselus, rømninger og lokal forurensning fra åpne merder.

Løsningen kan være vårt flytende lukkede oppdrettsanlegg " Marine Donut".

Med godkjenning på plass, er bygging og testing planlagt å starte i høst.

I sommer mottok vi en såkalt "miljøgodkjenning" for å bygge Marine Donut på en eksisterende maritim industriell site, blant annet steder som Bay Bulls, Harbour Breton og Harbour Grace, Argentia og Marystown.

Mark Lane, direktør for Bluegreen Canada Inc, har gjort mye forarbeid det siste året for å få dette til å skje.

– To selskap er veldig interessert i å samarbeide med oss på dette," sier Lane. Byggingen av Marine Donut er planlagt å starte våren 2024 og bli ferdigstilt sommeren 2025.

Målet er å teste strukturen opp mot de tøffe værforholdene i Atlantic Canada, som orkaner, tropiske stormer, sterke strømmer og høye bølger.

– Den første Marine Donut testes for øyeblikket i Norge, på SalMar sin lokasjon utenfor Molde. Men forholdene er mye tøffere her, forklarer Lane. – Hvis Donut klarer seg på østkysten av Canada, vil den tåle ethvert annet miljø, verden over.

Se filmen: Bluegreen/Marine Donut er en Ocean Titan.

Adressere miljøbekymringer knyttet til fiskeoppdrett

Den omfattende søknaden som ble sendt inn av Bluegreen Canada, inneholder elementer som (i) grundig prosjektplanlegging og design, (ii) hvordan Bluegreen Canada og Marine Donut har til hensikt å maksimere bærekraft under bygging og drift, (iii) forbedring av samordning, ansvar og informasjonsutveksling med alle interessenter, og (iv) fasilitering av tillatelser og regulatorisk godkjenning av prosjekter, osv.

Som entusiaster innen bærekraftig fiskeoppdrett, er vi glade for muligheten for å hjelpe næringen til å ta i bruk teknologi som løser flere av de miljømessige utfordringene - uten at det går ut over lønnsomheten.

Effektiv kommunikasjon, samarbeid og engasjement

Effektiv kommunikasjon og samarbeid med det offentlige har vært avgjørende for den raske godkjenningsprosessen.

– I løpet av det siste året har teamet hos Bluegreen Canada investert mye i engasjement med interessenter, sikret lokale samarbeidspartnere for anleggsarbeidet, materialer, utstyr, kompetanseutvikling, rekruttering, osv., både på Atlanterhavskysten og Stillehavskysten i Canada. Vi fører også samtaler med industrien på begge kystene for å finne ut hvordan Marine Donut kan supplere deres eksisterende operasjoner for å øke produktiviteten i Canada, forteller Lane.

– Fiskeoppdrett har gitt verden førsteklasses sjømat i tiår. Vi har tro på at de erfarne fiskeoppdretterne ønsker å ta i bruk ny teknologi, til glede for samfunnene som drar nytte av lakseoppdrett. I samråd med First Nation, industrien, myndigheter på alle nivåer, NGO'er og lokalsamfunn, er vi overbevist om at Marine Donut har en plass i Canada for å hjelpe oppdrettere med å fortsette å produsere bærekraftig sjømat i fremtiden også.

Mark Lane

Direktør Bluegreen Canada

Email E-post

Phone (+1) 709-689-8536

Les mer om Marine Donut