Bluegreen
EN
BLUEGREEN GROUP | 2.03.2022

Et yrke for fremtiden

– Jeg hadde ikke peiling på hva jeg gikk til! Men både folka og faget har levert over forventning, sier vår nye lærling Caroline Ritch-Wedding fornøyd.

Trives blant gutta

Caroline er utdannet helsefagarbeider, men valgte å omskolere seg:

– Jeg begynte faktisk på TIP etter ungdomsskolen, men fikk høre fra en lærer at jeg ikke ville passe inn i et mannsdominert yrke. Som en usikker 16-åring valgte jeg å høre på læreren og søkte meg over til helsefag. Men det var ikke noe for meg. Jeg liker å bruke kroppen min og lage ting, forteller Caroline.

Plastmekaniker Ida Nilsen, som har ansvar for den daglige opplæringen til Caroline, nikker bekreftende:

– Jeg fikk også høre av en lærer at dette yrket ikke var noe for meg. Men disse holdningene er heldigvis på vei ut – både i skolen og yrkeslivet. Den eldre garde var kanskje mer skeptisk, men gutta som jobber her nå synes det er flott med kvinnelige kollegaer. De ser at vi leverer faglig, og at det blir et bedre arbeidsmiljø når begge kjønn er representert.

– Det er kanskje litt mindre «drama» i et mannsdominert miljø. Gutta er mer rett frem, kaller en spade for en spade, sier Caroline. – Jeg har blitt tatt skikkelig godt imot og fått veldig hyggelige og hjelpsomme kollegaer.

Variert arbeidsdag

Som lærling har Caroline et opplæringsløp med definerte læremål:

– En typisk arbeidsdag består i at jeg «dilter etter» Ida, observerer, prøver selv og lærer. På slutten av dagen dokumenter jeg hva jeg har gjort og hvilke læremål jeg har vært innom. Litt som timeføring, forklarer Caroline. – Arbeidsdagen er veldig variert. I går borret jeg hull, heftet tak på filter, kappet rør til overganger og freset overgangene.

Les mer: Godkjent lærlingbedrift

Løse miljøutfordringer

Caroline hadde egentlig siktet seg inn mot bilmekaniker og sveiser, men valgte plastmekanikerfaget etter tips fra en bekjent – og har ikke angret.

– Det er et spennende og fremtidsrettet fag. Plast er fremtidens materiale! Det er sterkt, holdbart og 100 % resirkulerbart. Løsningene vi utvikler for eksempelvis lukket fiskeoppdrett er med på å løse viktige miljøutfordringer. Det er givende å være en del av, avslutter Caroline fornøyd.

Ønsker du å bli lærling hos Bluegreen? Les mer om hvordan det er å jobbe hos oss

Kristoffer Rønning

Verkstedsformann

Email E-post

Phone 91 11 29 47