Bluegreen
EN
BLUEGREEN GROUP | 16.03.2022

Fem måneders jobb – dekket av betong

Sande Settefisk utvider anlegget sitt for å øke produksjonen med hele 4 millioner post-smolt. Vi ble engasjert til å levere prosessrørpakken, og nå er tre lag med bunnledningen som ligger under gulvet ferdig.

– Vi sveiset de første rørene i slutten av oktober. Nå er hele bunnledningen ferdig, og dekket av betonggulvet, forteller Rune Dorholt, prosjektleder i Bluegreen. – Det er noen tusen timers arbeid som nå ligger skjult under betongen!

Når Rune blir spurt om jobben har bydd på noen utfordringer, viser han til hva Sterner skriver på LinkedIn:

– Til tross for store utfordringer med både kulde og store snømengder klarer vi å holde på fremdriften, og anlegget forventes ferdig i løpet av oktober 2022.

– Men i vår bransje er dårlig vær mer regelen enn unntaket, så det har vi gode rutiner på å håndtere, slår Rune fast. – Prosjektet har gått som budsjettert både med tanke på arbeidstimer og fremdrift, det er vi godt fornøyd med.

Rune berømmer det gode samarbeidet med både Sterner og Allbetong: – Med god kommunikasjon og samspill løser vi eventuelle utfordringer på en smidig måte.

Prosjektleder hos Sterner, Thomas Haugehåtveit er enig: – Vi er fornøyd med veldig god dialog og samarbeid om løsninger, samt veldig løsningsorientert innstilling på byggeplass. Dette gjør at vi kommer i mål med gode løsninger tross mange skjær i sjøen.

Les saken: Inngår flerårig strategisk kontrakt med Sterner

Før betongdekket ble støpt, gjennomførte vi tetthetsprøve av alle rør for å forsikre oss om at de er 100 % tette. Rørene skal brukes til transport av fisk, oksygenert vann og renset vann.

Nå er Overhalla Betongbygg på plass for å gjøre neste steg i prosjektet: montering av elementer til vegger og kar. Bluegreen er engasjert til å levere linere til karene.

– Teamet er innstilt på å tilbringe også våren på Vestlandet i år, avslutter Rune.

Se timelapse av prosjektets første 4 måneder, laget av Sterner.

Rune Dorholt

Prosjektleder / BIM ingeniør

Email E-post

Phone 40 55 44 05