Bluegreen
EN
BLUEGREEN GROUP | 12.10.2021

FishGLOBE // verdens største PE-konstruksjon

Lukkede anlegg er fremtidens fiskeoppdrett – det sikrer høy kvalitet på en miljøvennlig måte. FishGlobe er bygget i 100 % resirkulerbar polyetylen, og har vært et prosjekt der vi har fått utnyttet all vår erfaring og ekspertise. 6. oktober ble den sjøsatt fra kaien vår i Bamble, og ligger nå i Erfjord, Rogaland, der det skal fylles med 250 tonn postsmolt.

FishGlobe har en totalvekt på 200 tonn og en diameter på over 22 meter. Dette gjør den til verdens største PE-konstruksjon. FishGlobe har en unik patentert teknologi, og eliminerer problematikk med lakselus, rømming og avfallsstoffer. Den er bygget i 100 % resirkulerbart polyetylen og også er svært bestandig mot korrosjon.

Prosjektleder fornøyd - Bluegreen fremst i verden på store PE-konstruksjoner

Geir Andresen, partner og COO, har vært prosjektleder.

– Jeg er godt fornøyd med prosjektet. Det har gått med mange tusen arbeidstimer og gutta har vært helt fantastiske. Ikke minst i innspurten har de vist en ekstremt høy arbeidsmoral. I dette prosjektet har vi demonstrert både fagkompetanse og evne til å være løsningsorientert. Bluegreen er fremst i verden i verden på store PE-konstruksjoner. Det er ingen som er i nærheten av å få til det vi har gjort ­– på bare 6 måneder! sier Andresen, som også trekker frem vår kompetanse på sveiseprosedyrer. – Vi kan dokumentere at det vi gjør er sikkert, og vi kan stå bak en overlevering med garantier om at dette holder mål.

FishGlobe klar til skalering

FishGlobe er også godt fornøyd med arbeidet til Bluegreen, som er underleverandør til Uponor Infra.

– Bygging av 3.5K i et miljø som er fritt for vind og regn har vært viktig for å kunne få den kvaliteten som behøves på dette produktet. Bluegreen har vist at konseptet med et telt på en site nær sjø lar seg gjøre og vi er klare for å skalere denne bygge metoden til også andre geografiske siter nær kunden, sier Tor Magne Madsen, Director of Sales and Projects i FishGlobe. 

 – Det var selvsagt en risiko å velge et nyoppstartet selskap som hadde planer å bygge verdens største PE konstruksjon på en tom parkeringsplass i et telt som enda ikke var bestilt. Vi trodde på kompetansen som ligger i bedriften og erfaringen fra forrige 3.5K. Heldigvis hadde vi rett, sier Geir-Are Berg, Manager Industry in Uponor Infra, fornøyd.

Vi takker for tilliten, og kan med stor glede fortelle at vi allerede er i dialog med Uponor om å starte bygging av neste FishGlobe.  


Geir Andresen

Partner / Prosjektleder

Email E-post

Phone 40 85 50 00

Relatert innhold