Bluegreen
EN
BLUEGREEN GROUP | 10.01.2022

Lødingen Fisk // Ny PE-liner på fiskekar

Da Lødingen Fisk hadde utfordringer før jul, ble Bluegreen redningen. Et team på fire reiste opp til Vesterålen for å bytte PE-liner på fire fiskekar.

Lødingen Fisk ble etablert i 2002 og produserer yngel og settefisk til havbruksnæringen. Selskapet deleies av blant annet Egil Kristoffersen og Sønner AS, Salaks, Eidsfjord Sjøfarm og Øyfisk AS. Et planlagt vedlikehold ble utsatt på grunn av bemanningsproblemer hos leverandør. Det var bare ett problem: Det skulle fisk i karet i løpet av kort tid og det hastet med å få reparert dem!

– Vi var i knipe. Liningen i fire kar måtte byttes, og det raskt, sier Truls Olsen, daglig leder i Lødingen Fisk. – Plastsveiserne som vi pleier å benytte var opptatt. Jeg spurte litt rundt og ble tipset om Bluegreen. Jeg gikk på nettsiden, tok kontakt, og én uke senere var teamet og materialer på plass i Vestbygd. Og det rett før jul!

Tommy Mikkelsen, prosjektingeniør og formann plastsveis i Bluegreen, tok med seg et team på fire mann nordover.

– Fiskekarene har stål på utsiden og er linet med PE-plater. På disse karene hadde plasten sprukket opp, og da blir det lekkasje, forklarer Tommy, og fortsetter: – I Bluegreen har vi kultur for å hive oss rundt, og stille opp for kundene våre. Vi er en “onestop-shop”, og tar 100 % ansvar for både folk, materialer og utstyr.

Været er som alle vet en ekstra utfordring i nord, spesielt i desember.

– Det er jo mye vær på denne tiden, med snø, kulde, vind og mørketid, sier Tommy. – Det er forhold som ikke er helt optimale for plastsveis, men vi har gode rutiner for å håndtere all slags vær. Lødingen Fisk har også vært veldig behjelpelige med tilrettelegging.

To kar ble sveiset før jul, og nå er teamet på plass for å ta de to siste.

– Vi er veldig fornøyde med Bluegreen, sier Truls. – Det er høyt verdsatt at de kunne skaffe materialer og mannskap på så kort tid, og de leverer svært bra under krevende værforhold.

Karene er 20 år gamle, og linet med ny UV-bestandig PE er de som nye, og holder i 20 år til – minst.

Lødingen Fisk // Ny PE-liner på fiskekar