Bluegreen
EN
BLUEGREEN GROUP | 6.09.2023

Vår fjerde lærling er på plass

Som en av Norges ledende på termoplast, kjenne vi på et særlig ansvar for å sikre utdanning av kompetent arbeidsplass. Nå er vår fjerde lærling på plass.

I likhet med mange andre havnet lærling Victor Øverland inn i plastmekanikerfaget ved en tilfeldighet.

– Jeg gikk på TIP-linja i Bamble, og visste ikke helt hvilken retning jeg skulle spesialisere meg på, forteller Victor. – På en utplassering hos Bilfinger ble jeg kjent med plastmekanikerfaget og tenkte at det kunne være noe for meg.

Aldri en kjedelig dag

Victor hadde også en utplassering hos Pipelife, før han altså søkte om lærlingplass hos Bluegreen. Etter fire uker er han svært fornøyd med valget.

– Jeg trives veldig godt. Her er det aldri en kjedelig dag! Kollegaene er hyggelige og jeg får god oppfølging fra Ida, sier Victor.

Opplæring fra scratch

Siden kjennskapet til plastmekanikerfaget er så lav, må opplæringen starte fra scratch. Victor startet med speilsveising av prefab-deler til NOAH-prosjektet.

– Lærlingene har ikke lært noe om plastsveising på skolen. Vi må begynne med the basics og ta det derfra, sier Ida Nilsen, som selv var læring for et par år siden. Nå er hun formann og ansvarlig for å følge opp Victor.

– Victor lærer fort og vi er veldig fornøyd, sier hun. – NOAH er et fint prosjekt å starte med. Rørene har dimensjoner som er lett å håndtere, og side prosjektet er så omfattende at man får god tid til å lære håndverket.

Les mer: NOAH - Ny teknologi øker kapasiteten

Renere materiale

En av fordelene med plast kontra stål, er at det er mindre tungt, farlig og skittent.

– Jeg startet karrieren som platearbeider, forteller Ida. – Da kom jeg ofte hjem med kuttskader og det var alltid et tykt lag med støv i dusjen. Det skjer aldri mer.

Ønsker du å vite mer om hvordan det er å jobbe som plastmekaniker? Ikke nøl med å ta kontakt! Vi er alltid på jakt etter flinke håndverkere, og det er ingen forutsetning å ha erfaring med plastmaterialet.

Elg Ragnar Thunes

Partner / HMSK- og HR-leder

Email E-post

Phone 40 40 82 93