Bluegreen
EN
BLUEGREEN GROUP | 16.11.2022

Vi utvider leveransene til “Langskip”

I august offentliggjorde vi vårt engasjement i karbonfangstanlegget som bygges på Norcem i Brevik. Nå har vi fått kontrakt på nok en leveranse.

Vår første leveranse var å levere og installere pakken med non-metallic piping, dvs rør i termoplastmaterialene polyetylen (PE) og polypropylen (PP).

Les mer: Vant banebrytende kontrakt for Aker Carbon Capture

Sjøledning for frakt av kjølevann til karbonfangstprosessen

Dette prosjektet går ut på å levere og installere sjøledningen:

– Vi skal legge en 750 meter lang sjøledning fra kaia og ut til 90 meters dyp i Eidangerfjorden. Denne skal frakte sjøvann for kjøling av karbonfangsanlegget, forklarer Erik Klepp, prosjektleder i Bluegreen. – Karbonfangstprosessen går ut på at varm CO2-gass kjøles ned til flytende form, slik at den kan fraktes i skip og lagres i sjøbunnen. Det naturlig kalde sjøvannet er en viktig del av denne prosessen.

– Motsatt vei skal vi legge en 270 meters utslippsledning ned til 40 meters dyp. Den skal installeres med en diffuser som sprer det varme vannet.

Gode erfaringer gjorde det enkelt å velge Bluegreen

Innkjøper i Aker Solutions sier at de gode erfaringene med Bluegreen i forrige leveranse var grunnen til at vi ble valgt på nytt:

– Bluegreen har solid kompetanse på dette feltet og er hyggelige og smidige å jobbe med. Dere har levert godt så langt, så det var ingen grunn til å ikke fortsette samarbeidet.

Planleggingen starter opp nå, mens installasjon av sjøledningen er berammet til august neste år. Vi samarbeider med Dykkerteknikk på dette prosjektet.

Har du lyst til å vite mer om hvordan karbonfangstprosessen på Norcem? Se denne videoen.

Erik Klepp

Kalkulatør / Prosjektingeniør

Email E-post

Phone 40408291