Bluegreen
EN
BLUEGREEN GROUP | 8.06.2022

High force-sveis like bra som INSTA 2072

Testrapport slår fast. High Force-speilsveiser oppfyller kravene og gir et like godt resultat som INSTA 2072-sveiser.

High Force Speilsveis er en metode der man, som navnet tilsier, sveiser under høyt trykk. Faktisk ca dobbelt så høyt trykk som den tradisjonelle sveiseprosedyren som INSTA 2072 henviser til. Det høye trykket gjør at termoplasten smelter sammen raskere, og man sparer tid. Få maskiner klarer dette, men våre McElroy-maskiner håndterer også dette.

Som vi skrev om for et år siden, er utfordringen at i Norge benyttes INSTA 2072. Mange kunder stiller som krav at man følger prosedyren som denne beskriver, og går dermed glipp av en stor kostnadsbesparelse.

Les: Setter High Force Fusion på dagsorden

Vi har stor forståelse for kundene våres behov for trygghet, og engasjerte derfor forskningsinstituttet Norner for å teste high force-sveis opp mot INSTA 2072-sveis. Testen ble utført på deres laboratorium, i henhold til ISO 13953. Den evaluerte speilsveiser på 180 mm rør etter strekkfasthet og bruddtype.

Testen konkluderte med at begge prøvene bestod resultatkravene som INSTA 2072 beskriver og hadde et duktilt brudd. Resultatet viste også at materialet flyter under testen, som betyr at sveisene er sterkere enn selve materialet, uavhengig av sveisemetode.

Last ned testrapporten

Vi håper dette skaper trygghet i bransjen på at ISO-standarden med high force-sveiser er like sikker som INSTA 2072-sveiser, og dermed sparer både tid og penger.

Elg Ragnar Thunes

Partner / HMSK- og HR-leder

Email E-post

Phone 40 40 82 93