Bluegreen
EN
BLUEGREEN GROUP | 13.12.2022

Fra Veidekke til Bluegreen

Sondre Thorsen går fra Veidekke til stillingen som COO i Bluegreen: Jeg gleder meg til å jobbe i en ambisiøs og fremoverlent bedrift.

Sivilingeniøren fra Stathelle har over 20 års erfaring innenfor bygg og anlegg - først i PEAB og så 12 år i Veidekke. Han har ledet byggeprosjekter innen de aller fleste sektorer:

– Jeg har jobbet med vei, industri, næringsbygg, sykehus, skoler, jernbane og museum. Nå leder jeg byggingen av Norturas store slakteri i Tønsberg. Så en relativt variert bakgrunn, sier Sondre. 

– Men det har gått mest i stål, betong og tre - så plast kan jeg ingenting om, ler han.

Erfaring fra store byggeprosjekter har mange overføringsverdier

Plasteksperter er det heldigvis mange av i Bluegreen, og Sondre ser mange overføringsverdier fra hans erfaring fra store byggeprosjekter.

– Bluegreen er jo en slags prosjektorganisasjon. Det er en liten ledelse og stab, og 60 mann ute, i en miks av egne ansatte og innleide. Det ligner veldig på et stort byggeprosjekt. For å lykkes er det viktig å etablere en entreprenør-kultur, der alle er dønn motivert på å levere prosjektet til avtalt tid og pris. Man må gi bånn gass, og unngå å bli “fabrikkarbeidere”. 

Sondres erfaring med kalkulasjon og kontraktsarbeid vil også bli nyttig for Bluegreen:

– Jeg har mye erfaring med å lese og tolke kontrakter, og å se muligheter. Bluegreen er veldig opptatt av at kunden skal bli fornøyd, og det er selvfølgelig alltid det viktigste. Men man må også drive lønnsomt. Så det å være tydelig på hva som er inkludert og hva som alltid kommer til underveis er ekstremt viktig. Marginene i byggeprosjekter er små, så det er lett å tape penger hvis man ikke er på.

Les mer: Vi utvider leveransene til “Langskip”

Ser et stort potensial for videre vekst

Sondre oppleves som utadvendt, kreativ og morsom, men gir seg selv merkelappen “en skeptisk realist”. Han innrømmer at han måtte i tenkeboksen da tilbudet fra Bluegreen kom:

– Veidekke kan jo med rette kalles “trygt som banken”. Det er en stor, trygg og velsmurt organisasjon. Bluegreen er en lettbeint og ambisiøs bedrift som etter kun to års drift har fått en imponerende kundeliste. Her er det stor fart og hyppige endringer. Jeg kjenner Nils fra skolen og han er arbeidssom og flink med en imponerende kapasitet, kommersiell teft og “selgergen”. Bluegreen har funnet en nisje, har allerede fått til ekstremt mye - og jeg tror potensialet for videre vekst er enormt.

– Det er en reise som jeg gleder meg til å bli en del av, og bidra inn i.

Les mer: NRK rapporterer om Marine Donut

Må ikke bli byråkratiske

Selv om Sondre vil benytte sin erfaring fra store organisasjoner for å ytterligere profesjonalisere Bluegreen, er han opptatt av at selskapet ikke må miste lettbeintheten sin.

– Vi må ikke bli byråkratiske, og ha systemer for systemers skyld. Vi må være kresne på hva vi har behov for, og hvilket nivå som er verdiøkende og nyttig for oss. Den smidige kulturen er det viktig å beholde.

Nyopprettet stilling med ansvar for daglig drift

Sondre får den flotte tittelen COO - eller driftsdirektør på norsk. 

– Det føles jo litt voldsomt med direktør-tittel da! Det er en nyopprettet stilling, så veien blir vel litt til mens vi går. 

Nils-Johan Tufte, CEO i Bluegreen, utdyper:

– Jeg har et ønske om å kunne fokusere enda mer på forretningsutvikling og det kommersielle, og at Sondre overtar ansvaret for gjennomføring av prosjektene våre og hever vår kompetanse på prosjektstyring. Vi ser at det kan bli en pen vekst fremover og med Sondre på laget posisjonerer vi oss for å ha kapasitet til å gripe mulighetene som kommer.

Sondre tiltrer stillingen i løpet av februar 2023. 

– Dette blir min første jobb i et Bamble-firma. Ekstra stas å kunne bidra til å utvikle lokalt næringsliv og verdiskapning, avslutter han. 

Relatert innhold