Bluegreen
EN
BLUEGREEN GROUP | 5.03.2024

Bluegreen er "chosen by Google"

Nyheten om Googles etablering i Skien ble mottatt med stor jubel. Datasenteret har en prislapp på over 6 mrd kroner og Google anslår at byggingen vil sysselsette over 4000 personer. Bluegreen er en av de lokale bedriftene som vil få glede av satsingen.

Skanska og deres heleide datterselskap Marthinsen & Duvholt har sikret seg kontrakten for grunnarbeidene og fundamenteringen av datasenteret. Dette omfatter en rekke oppgaver, fra tomteklargjøring med sprengning og utfylling av masser til betongarbeider og utbygging av veier med tilhørende infrastruktur.

Bluegreen har blitt tildelt en underleverandørrolle innen infrastrukturen, med ansvar for å sveise vannledningen i PE som skal forsyne Google-tomten med vann fra Skien vannverk.

Sondre Thorsen, driftsdirektør i Bluegreen, forklarer:

– PE-rørene varierer i diameter fra 125 mm, 280 mm til 500 mm. Vi har for øyeblikket to ansatte på oppdraget, men forventer at dette antallet vil dobles etter hvert.

Muligheter for lokal leverandørindustri

Grenland, som regnes som en av landets viktigste industriområder, har flere prosjekter med nasjonale dimensjoner på gang. Det er en glede å se at disse prosjektene gir muligheter for lokal sysselsetting og vekst innen leverandørindustrien.

– Karbonfangstanlegget i Brevik er et annet stort prosjekt i regionen hvor vi har vært involvert siden 2021, sier Thorsen. – Vi leverer non-metallic piping både over og under bakkenivå, i tillegg til sjøledningen for kjølevann til karbonfangstprosessen og utslippsledningen med diffuser for det varme prosessvannet.

Les mer: Sjøledning til karbonfangstanlegg

– Googles datasenter representerer en betydelig mulighet for lokalsamfunnet, og vi er glade for at den lokale leverandørindustrien får sin del av kaken - inkludert oss.

Sondre Thorsen

Driftsdirektør

Email E-post

Phone 99 56 93 20

Relatert innhold